Asumispalvelut

AsKi - Tampereen kolme asumisyksikköä

 

Terhokujan asumisyksikkö
Härmälän asumisyksikkö
Perkiönkadun asumisyksikkö

 

Asumispalvelujen toimialaohjaaja
Marika Liehu 040-669 1800
Terhokuja 5, 33840 Tampere
etunimi.sukunimi(@)tampereena-kilta.fi


Esittely

Asumispalvelut pitävät sisällään kolme tukiasumisyksikköä. Asuminen asumisyksiköissä on vuokrasopimusperusteista. Asukkaan kanssa omaohjaaja tekee asumissuunnitelman asukkaan henkilökohtaisten tavoitteiden mukaisesti. Kaikissa asumisyksiköissä tavoitteena on siirtyä omaan asuntoon ja asuminen yksiköissä on hyvin omatoimista. Asukkaat hoitavat itse ruokailunsa ja siivouksensa tai tarvittaessa heille järjestetään ko. palvelut esim. kotihoidon kautta. Yksiköissä ei toteuteta lääkehoitoa.

Asumisyksiköissä on asukkaille suunnattua ryhmätoimintaa viitenä päivänä viikossa. Yhteisö- ja asukaskokouksia pidetään yksiköissä viikoittain, joissa asukkailla on mahdollisuus vaikuttaa asumisyksiköiden toimintaan.

Jokaisessa asumisyksikössä on työntekijä paikalla arkisin 8-20 ja lauantaisin 8-15:40 välisenä aikana. Työntekijät tavoittaa puhelimitse arkisin 20-22.

A-killan laaja ryhmä - ja vapaa-ajan toiminta on myös asukkaiden käytettävissä

Tukiasumispalvelu on aloitettu Tampereen A-Kilta ry:ssä vuonna 1988. Vuosien  myötä palvelut ovat kehittyneet  ja samalla osaaminen on vahvistunut yli 20 vuoden kokemuksesta päihdekuntoutujien auttamisessa.

Asumispalvelut tarjoavat:

  • Päihteetöntä tukiasumista Terhokujan asumisyksikössä
  • Asunto ensin-periaatetta noudattavaa palvelua Härmälän asumisyksikössä ja Perkiönkadun asumisyksikössä

Miten hakeutua asumispalvelujen asiakkaaksi?

Tamperelaiset: Asumispalveluiden asukkaaksi hakeudutaan Tampereen Kaupungin asiakasohjaus Loiston kautta, johon lähettävä taho tai oma sosiaalityöntekijä lähettää palvelupyynnön. Sen jälkeen ottamalla yhteyttä ja varaamalla haastatteluajan/tutustumiskäynnin asumisyksikköön.

Ulkokuntalaiset: Asukkaaksi hakeutuvalla tulee olla oman kunnan sosiaalitoimen maksusitoumus palveluun.Asiakas on yhteydessä asumisyksikköön ja varaa ajan haastatteluun ja tutustumiskäynnille.