Yhdyskuntatuvat

Lataa tästä esite tuvista: tupaesite2021

Yhdyskuntatuvat ovat kaikille avoimia kohtaamispaikkoja kolmessa eri kaupunginosassa. Tuvilla saa henkilökohtaista ohjausta ja tukea erilaisissa arjen haasteissa, sekä ongelmissa, joita voivat olla mm. päihdeongelmat, asumisen- tai talouden hoidolliset haasteet, tai yksinäisyys. Tupatoiminta on päihteetöntä toimintaa, jolla luodaan elämään päihteettömiä, positiivisia kokemuksia. Tuvilta saa tukea matkalla kohti päihteetöntä elämää, jonka aloittaminen vaatii selkeitä päätöksiä; päätöksiä olla ja elää ilman päihteiden horjuttamaa arkea ja olotilaa.  Tee päätös ja tule juttelemaan, jokainen päivä on mahdollisuus muuttaa elämäsi suuntaa.

Tupien tavoitteena on osallistaa ihmistä omassa arjessaan, luoda uusia sosiaalisia kontakteja ja ennen kaikkea, tehdä sitä ilman päihteitä. Yhdyskuntatuvilta saa ohjausta eri palveluihin hakeutumisessa ja avustamme yhteyden ottamisessa eri viranomaistahoihin.

Kartanotupa sijaitsee Rautaharkon alueella ja toimii samalla yhdistyksen toiminnallisena keskuksena. Kartanotuvalla toimii vapaaehtois- ja vertaistoiminta, sekä ryhmä- ja vapaa-ajan toimintamuotoja. Kartano on myös Hunaja-ryhmän toimipaikka. Härmälätupa toimii Härmälässä. Kartanon ja Härmälätuvan lisäksi Tampereen A-Killalla on yhdyskuntatupatoimintaa myös Hervannan yhteisöjen talossa osoitteessa Lindforsinkatu 8.

Tupien toiminta tukee arjessa selviämistä ja se on tullut välttämättömäksi osaksi asukkaiden elämää tupa-alueilla. Tuvat toimivat Tampereen Vuokra-asunnot Oy:ltä vuokratuissa tiloissa ja Kartanotupa on Tampereen A-Kilta ry:n omistuksessa.

Kaikilla tuvilla on Atk-laitteet Internet-yhteyksineen asiakkaiden vapaasti käytettävissä. Lisäksi tuvilla on mahdollisuus ruokailla edullisesti sekä osallistua erilaisiin ryhmiin.

Tupien omat FB-sivut:

Hervannan yhdyskuntatupa

Härmälätupa

Kartanotuvan tapahtumista tiedotetaan A-Killan FB-sivuilla Tampereen A-Kilta sekä tämän sivuston ajankohtaista-osiossa.

Tampereen A-Kilta ry on järjestänyt Stean ja Tampereen kaupungin rahoituksen turvin yhdyskuntatupatyötoimintaa Tampereella vuodesta 1998 lähtien.

Tupien yhteystiedot

Kartanotupa p. 040-6766 444

Hervannan Yhdyskuntatupa p. 0400-250509

Härmälätupa p. 0400-278 510

Yhdyskuntatupatyön toimialaohjaaja / Kirsi-Marja Salminen p. 040-595 8081

Me-talo Tampere ja tupatoiminta (tauolla koronapandemiasta johtuen)

Tampereen A-kilta Ry:n yhdyskuntatupatyön jalkautuva tupatyö toimii kahvilan ominaisuudessa ja on avoinna torstaisin Me- talolla klo 11.00 - 15.00. Tampereen Me-talo -hanke on alkusysäys Tampereen kaupungin tulevaisuuden palvelumallille, jossa kehitetään eteläisen alueen palveluita. Me-talo on myös alkusysäys Peltolammin hyvinvointikeskuksen ja alueen uuden verkostomaisen toimintamallin toteutukselle ja vakiinnuttamiselle.

Me –talon Facebook sivut https://www.facebook.com/metalotampere/

Lisäksi Tampereen A-kilta Ry on mukana Me-talo säätiön ja Tampereen kaupungin, sekä Mannerheimin Lastensuojeluliiton yhteisessä toiminnassa Peltolammin ja Multisillan alueella. Me-talo järjestää maksutonta vapaa-ajan toimintaa, harrastusryhmiä sekä tapahtumia kaikenikäisille.

Yhteystiedot Me-talolle löytyy: https://www.tampere.fi/tampereen-kaupunki/yhteystiedot-ja-asiointi/alueelliset-palvelut/me-talo.html

Me-talo toiminta lisätiedot: 

Yhdyskuntatupatyön toimialaohjaaja / Kirsi-Marja Salminen p. 040-595 8081